Η σοφία.

Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (τη λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην 

Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση,καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα.

Εκτός από το ντουλάπι της κουζίνας, το ελαιόλαδο αξίζει δικαιωματικά μια θέση στο φαρμακείο, στο νεσεσέρ και στην καθημερινότητά μας, και αποδεικνύεται το συστατικό-πασπαρτού της υγείας και της ομορφιάς.

Οι περισσότεροι Έλληνες ακολουθούν τη Μεσογειακή Διατροφή στην πιο αγνή της μορφή και έτσι εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά σε καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, καρκίνο, αλλά και Αλτσχάιμερ.

Τα πρώτα απτά αρχαιολογικά στοιχεία για την παρασκευή καλλυντικών στην αρχαιότητα βρέθηκαν σε αιγυπτιακούς τάφους που χρονολογούνται από το 5.000 π.Χ. Πρόκειται για φιαλίδια που περιέχουν μίγμα ελαιολάδου και μολύβδου.

Εάν είστε λάτρης της μεσογειακής διατροφής θα γνωρίζετε τη φέτα. Η φέτα, με τη μοναδική αλμυρή, υγρή και πικάντικη γεύση της, την κάνει μοναδική!

Δρ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΙΣ

Η όψιμη και σχετικά δραστήρια ενασχόληση μας με το θέμα επιχειρηματικότητα μέσω ερευνών, ημερίδων και διαλέξεων, εκτός του ότι με εκπλήσσει θετικά, αποτελεί σαφή ένδειξη της συνειδητοποίησης ότι, χωρίς αυτήν, η έξοδός μας από τον φαύλο κύκλο αδράνεια – ύφεση – κρίση είναι ανέφικτη.

Είναι τόσο όμορφο να αναγνωρίζεις τις Αρχές και τις Αξίες που δουλεύεις μέσα σου (και έξω σου) για χρόνια, μέσα από τα λόγια και τα γραπτά Μεγάλων Ανθρώπων.

Κατηγορίες Άρθρων

Image
Απο τη Μεσόγειο σε όλο τον κόσμο! Ανάπτυξη , Πολιτισμός, Εκπαίδευση!

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

  • (801) 101-0247
  • info@mediterraculture.com 
  • www.mediterraculture.com

Εγγραφείτε τώρα