Image

Τουρισμός

Με στόχο την ανάπτυξη και την εξέλιξη όλων των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον Τουρισμό, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, υιοθετούμε και προτείνουμε τα εξής εργαλεία δράσης:

Mentoring, Συμβουλευτική και Οργάνωση Εσωτερικής Λειτουργίας

• Μετά από λεπτομερή έλεγχο (απομακρυσμένο αλλά και με φυσική παρουσία) παρέχουμε μια λεπτομερής έκθεση αξιολόγησης της επιχείρησης καθώς επίσης προτάσεις και λύσεις σε ζητήματα που θα εντοπίσουμε και που επηρεάζουν την λειτουργία της. Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται , θα επικαιροποιείται και θα ενημερώνεται ώστε να γίνεται έλεγχος για την εξέλιξη των θεμάτων που εντοπίστηκαν αλλά και για τα νέα ζητήματα που προέκυψαν.

• Ενισχύουμε την onlineπαρουσία της επιχείρησης σε όλα τα επίπεδα με σειρά προτάσεων – συμβουλών (επίσημη ιστοσελίδα, μηχανές κρατήσεων, καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες συνεργατών – ΟΤΑ, socialmedia, ιστοσελίδες σχολίων και κριτικών), με κύριο στόχο την ανάπτυξη των απευθείας κρατήσεων.

• Αξιολογούμε τον τρόπο επικοινωνίας της επιχείρησης με τον πελάτη σε όλα τα στάδια της πώλησης και ανάλογα προτείνουμε νέες πρακτικές και συμβουλεύουμε.

• Δίνουμε κατευθύνσεις για την βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη (guestexperience) ώστε να επιτύχουμε αύξηση των θετικών σχολίων και κριτικών.

• Αξιολογούμε τις πωλήσεις των επιμέρους εσωτερικών τμημάτων της επιχείρησης. 

• Μοιραζόμαστε εποικοδομητικά με τον επιχειρηματία πρακτικές συμβουλές που απομυθοποιούν τις δυσκολίες, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης και προόδου, εντοπίζουμε και προτείνουμε λύσεις από κοινού (mentoring)

• Δημιουργούμε τον Μύθο της επιχείρησης, περιγράφουμε δηλαδή σε μια σύντομη ιστορία τον λόγο ύπαρξης και τα χαρακτηριστικά της που την κάνουν μοναδική και αυθεντική.

Ψηφιακό Marketing (Digital Marketing)

Θέτουμε στόχους Marketing μέσω της εφαρμογής όλων των ψηφιακών τεχνολογιών (μηχανές αναζήτησης, Social Media Marketing, E-mail Marketing, Article Marketing, Content Marketing, Affiliate Marketing, Video Marketing)

Ημερίδες, Σεμινάρια, Εκπαίδευση

• Εκπαίδευση
Προσφέρουμε την απαραίτητη βασική γνώση στο σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης, δημιουργώντας κοινό πνεύμα συνεργασίας, δίνοντας την κύρια εκπαίδευση καθώς και κίνητρα που θα παρακινήσουν το προσωπικό για υψηλότερες αποδόσεις.

• Σεμινάρια – Ημερίδες
Παρέχουμε εκπαίδευση σε εργαζόμενους και εργοδότες μέσα από κύκλους σεμιναρίων ποικιλόμορφης θεματολογίας (εξυπηρέτηση πελατών, διαχείριση παραπόνων κλπ), είτε με παρουσιάσεις στον χώρο της επιχείρησης, είτε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ινστιτούτου Μεσογειακής Κουλτούρας με την φυσική παρουσία κοινού ή μέσω τηλεδιάσκεψης και βιντεοσκοπήσεων (webinars).

Σχεδιασμός Πλάνου Προβολής και Προώθησης

Αναλαμβάνουμε την δημιουργία ψηφιακών, διαφημιστικών καμπανιών (GoogleAds, Facebook Ads) με στόχο την βελτίωση της θέσης εμφάνισης σε μηχανές αναζήτησης και των απευθείας πωλήσεων.
Παράλληλα, επιμελούμαστε όλα τα υπόλοιπα σημεία που ενισχύουν την προβολή και προώθηση της επιχείρησης: διαφημιστικό έντυπο υλικό, αντιπροσώπευση της επιχείρησης σε εκθέσεις κλπ)

Διοργάνωση Πολιτιστικών Δρώμενων, Φεστιβάλ και Εκδηλώσεων

Με απόλυτο σεβασμό προς τον Ελληνικό Πολιτισμό και το πολιτιστικό προφίλ κάθε τόπου, σχεδιάζουμε την δημιουργία πολιτιστικών δρώμενων, φεστιβάλ (χορευτικές εκδηλώσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, φεστιβάλ τέχνης, γιορτές, συναυλίες, αφιερώματα), καινοτόμων καλλιτεχνικών δράσεων και αναλαμβάνουμε την διαχείριση και την διεξαγωγή τους.
Εκδηλώσεις όπως οι προαναφερόμενες, παράγουν και προάγουν πολιτισμό ενώ ταυτόχρονα συντελούν στην τουριστική αξιοποίηση του κάθε προορισμού.
Σχετίζονται με την παράδοση και την ιστορία του τόπου,συνδέονται με την τοπική παραγωγή, αφορούν τον σύγχρονο πολιτισμό ή συνδέονται με έθιμα και θρύλους του τόπου.

 Δημιουργία Πακέτων Θεματικού Τουρισμού

Προσδιορίζοντας εκ νέου, πλέον, τον επισκέπτη ως «ταξιδιώτη» και όχι ως «τουρίστα», ως «συλλέκτη εμπειριών» και όχι ως «πελάτη», σχεδιάζουμε ταξιδιωτικά πακέτα Θεματικού Τουρισμού, αξιοποιώντας τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, τις τέχνες, την ιστορία, τα προϊόντα και τα έθιμά της.
Έτσι, μπορούμε να δημιουργήσουμε, με βάση τις συνέργιες, ταξιδιωτικά πακέτα με θέμα την Γαστρονομία, τον Οινοτουρισμό και την Ευεξία. Ο Γαμήλιος Τουρισμός, ο Εναλλακτικός Τουρισμός καθώς και ο Θρησκευτικός είναι επίσης τομείς Θεματικού Τουρισμού πάνω στους οποίους γίνονται σχεδιασμοί πακέτων, αξιοποιώντας το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής, αναπτύσσοντας την εξέλιξη και την ανάπτυξη.

Image

Μπορούμε να βοηθήσουμε? Ζητήστε τη συμβουλή μας!

Θέλεις να αναδείξεις μια περιοχή, μια επιχείρηση, ένα σκοπό, μια ιδέα? Θέλεις να αναπτυχθείς σε αγορές του εξωτερικού? Μπορούμε να βοηθήσουμε!
Image
Απο τη Μεσόγειο σε όλο τον κόσμο! Ανάπτυξη , Πολιτισμός, Εκπαίδευση!

Επικοινωνήστε μαζί μας

(801) 101-0247
info@mediterraculture.com
www.mediterraculture.com

Εγγραφείτε τώρα

Please fill the required field.